Header Ads

Header ADS

Софийска Районна Прокуратура: 21 педофили са задържани

На 15 март 2022 г. стана ясно, че на 14 март 2022 г. е извършена специализирана операция на СДВР, при която са задържани 21 от педофилите, които сме хванали, за срок от 72 часа, с повдигнати обвинения, като предстои да бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

"В средата на септември 2021 г. служители на СДВР са установили информация, разпространяваща се в интернет за мъже, представящи се като ловци на педофилиСпоред информацията в интернет те публикуват обяви в сайтове за запознанства, където се представят за непълнолетни момчета и момичета и отговарят на мъжете, които се интересуват от тях, като си уговарят среща с тях. Във всеки един от случаите педофилите си представят, че си пишат с деца, но на място се появяват "ловците". Те правят записи на тези срещи и благодарение на записите са установени голяма част от извършителите, които са задържани", съобщи административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

"Органите на реда са установили 25 души, свързани с престъплението. За един от тях имат данни, че е напуснал страната, а на останалите трима предстои установяване и задържане.
Най-младият задържан е на 22 години, а най-възрастният е на 76 години. По-голямата част от тях са на възраст между 50-60 години. Петима от тях са осъждани за блудство, държане на оръжие, катастрофа и увреждане на чужди вещи", добави Зартова.

Това е вследствие на 13 месеца работа от страна на сафарито на педофили. Резултатът е, че освен 40 педофили бяха задържани и част от ловците бяха арестувани няколко пъти, институциите бяха накарани да се самосезират и да проработят във връзка със сексуалните насилници.

Няма коментари

Изображенията в темата са от LordRunar. Предоставено от Blogger.